ZINIO logo
ONTDEKKENBIBLIOTHEEK
Huis & Tuin
Green Magazine

Green Magazine

#77 January-February 2021

GREEN MAGAZINE is Australia's leading magazine for inspirational stories on sustainable architecture featuring local and international houses, gardens and profiles. Discover spectacular city, country and coastal homes and gardens featuring environmental design with lots of personality, as well as profiles on people engaged in new and exciting projects.

Meer lezen
Land:
Australia
Taal:
English
Uitgever:
Green Press PTY LTD
Verschijningsfrequentie:
Bimonthly
EDITIE KOPEN
€ 3,74(Incl. btw)
ABONNEREN
€ 18,73(Incl. btw)
6 Edities

in deze editie

1 min.
editorial

Recently, we’ve seen more residential architecture that engages with the street, rather than turning away or closing itself off from it. Our cover house does this beautifully; a cyclone fence provides transparency and welcomes street activity. Borrowed shade and light from deciduous trees on the adjacent nature strip help with cooling and warming at the right times. Large openings and window seats make the most of the free space beyond the boundary of the property. And just as the house borrows from the street, the street and its passersby benefit from the house: specifically the garden, which occupies a vast 85 per cent of the block (far more than a typical suburban home) and can be experienced by all. In another form of giving back, we take a look at three nature…

3 min.
upfront

Finesse Cantilever Interiors has done it again with EDIT, its fifth Kitchen System Release. Designed in collaboration with KETT of Cosh Living, EDIT is every bit as refined as its name suggests. Its elements range from Australian and international stone, to steel and ceramic benchtops and solid FSC timber handles. “Our business model is driven by values of design, quality, sustainability and delivery,” explains Creative Director, Kylie Forbes. As always, Cantilever Interiors has designed EDIT with longevity of use in mind, selecting durable materials and high quality construction methods to endure the test of time. cantileverinteriors.com Upside Down The “Soda” side table is born upside down; blown, drawn out and shaped by three master glassmakers. The result of their effort is a single volume of glass with three large petals forming the stem –…

4 min.
future food system

A dwelling for two unlike any other is situated on the northern bank of Melbourne’s Yarra River. This three level structure will be the “closed loop” home for five months for chefs, Matt Stone and Jo Barrett. The Greenhouse has been designed to demonstrate how the inhabitants live completely off-grid, produce all their own food, create zero waste and ensure no effluent leaves the site. Additionally, the project pushes the boundaries in building material selection, design and construction. Jeremy McLeod from Breathe Architecture has been a mentor to Joost throughout the project. The rooftop is the heart of the system. Here, electricity is generated and fed into a ground floor wall of Edison nickel iron batteries, designed to last several lifetimes. The dwelling’s potable water is captured in a 10 500-litre stainless…

3 min.
hits the spot

REBORN Space Grace & Style Interior Design was tasked with creating something “completely unique and timeless” that honoured this existing home and flattered the original jarrah floorboards. A complete remodel and replacement was the answer, which improved the amenity, light and functionality of the kitchen area. Not to mention, it looks magnificent: the clients’ fondness for 70s style is subtly addressed in the striking deep army green and walnut interior. As a renovation, appliances were reused where possible and new elements were selected with quality and longevity in mind. spacegracestyle.com.au Splashback: Intariyo Border-S tile from Academy Tiles Tapware: Astra Walker Assemble in “Aged Brass” Island benchtop: “Calacatta Oro” marble from Apex Stone Stools: “Smed bar stool” from Great Dane INTEGRITY Ruxton Rise Residence is built from materials as much as it is from belief in the values of…

4 min.
opportunity knocks

Homeowners Rose and Nick engaged Curious Practice to design a new door for their Newcastle home, wanting to open up the house and promote an indoor-outdoor connection. However, a newish concrete slab was observed as starting to fall away. The area is renowned for underground mine workings, but this property had not been mapped. The property was investigated and the existing house had to be demolished to enable remediation works to the site. Rose and Nick, with their three young children, loved the leafy neighbourhood and decided to rebuild, providing the opportunity to create a small-footprint house that maximises indoor-outdoor connections and landscaped areas. The reduced size of the house also allowed for better use of the budget, and for meeting the deadline for completion. It had to be constructed within…

2 min.
specs

Architect Curious Practice curiouspractice.com Builder Built by Eli Passive energy design The house is designed with a small footprint with modest-sized rooms developed to preserve landscaped areas and promote and maintain the green and leafy suburb whilst configuring family living to an intimate scale. This generates good solar access to all areas of the house and effective cross-flow ventilation. Living areas hold a north-eastern outlook to landscaped areas and street while service areas and minimal glazing protect the south-west elevations. Materials The ground level has a clear-sealed structural concrete slab. The main volumes are highly insulated, lightweight of mainly timber-framed construction. The interiors feature expressed laminated timber purlins, CD plywood and plasterboard sheet lining to the upper floor. The lower floor is predominantly lined in birch plywood and compressed fibre cement sheet with limited areas of plasterboard.…